آلودگی هایی که خانه ما را تهدید می کنند

تبلیغات

تبلیغات



فروشگاه شارژ کانون خیریه دانشجویی امام حسن مجتبی علیه السلام دانشگاه مازندران

ختم صلوات

ختم صلوات

موضوعات

موضوعات

کودک
نوجوان
جوانان و بزرگسالان
خانواده
سبک زندگی
...
پزشکی، بهداشت و سلامت
آشپزی
فرهنگی - مذهبی
علمی ، دانش و فنّاوری
مطالب خواندنی
مطالب طنز
تصاویر
جستجو

جستجو

پیوندهای روزانه

پیوندهای روزانه

لینک دوستان

لینک دوستان

صفحات جانبی

صفحات جانبی

امکانات جانبی

امکانات جانبی

خبرنامه وب سایت:





  تماس با ما دریافت کد پیغام خوش آمدگویی

آلودگی هایی که خانه ما را تهدید می کنند

بسم الله الرحمن الرحیم

 

آلودگی هایی که خانه ما را تهدید می کنند

تهران - ایرنا - آلاینده های موجود در محیط بسته خانه به دلیل وجود ترکیبات آلی فرار می تواند بیشتر و خطرناک تر از آلاینده های محیط باز عمل کنند.


ترکیبات آلی فرار (VOCs) ترکیبات شیمیایی آلی هستند که در دمای اتاق به دلیل پایین بودن نقطه جوششان در اثر فرایند تبخیر و یا تسعید به حالت گاز درآمده و در هوای خانه منتشر می شوند.

به گزارش ایرنا از پایگاه sepidox ، این گازها می تواند مشکلاتی مانند سردرد ، تهوع ، سوزش چشم و گلو را برای ساکنین بزرگسال منزل به وجود آورند.

همچنین این گازها برای بچه ها که قلب آنها سریع تر از بزرگترها می زند و به همان نسبت بیشتر نفس می کشند و نوزدان که چهار دست و پا می روند و بر روی زمین که آلاینده های سنگین در آنجا قرار گرفته بازی می کنند می تواند خطر آفرین باشد .



*** فرش ها و موکت ها می توانند مواد شیمایی منتشر کنند

فرش ها یا موکت ها زمانی که برای نخستین بار در منزل پهن می شوند به دلیل انتشار مواد فرار آلی که از چسب یا رنگ استفاده شده در آنها تولید می شود ، می توانند باعث سردرد ، خارش پوست و سوزش چشم و گلو در بزرگسالان و بروز آلرژی و آسم در کودکان شوند .

بهترین کار این است که فرش ها و موکت های تازه را برای چند روز در معرض هوای آزاد قرار دهیم یا اگر مجبور هستیم آنها را در منزل پهن کنیم حتما پنجره ها را باز بگذاریم تا تهویه مطلوب در منزل فراهم شود.



*** رنگ ها از خود مواد عالی فرار منتشر می کنند

رنگ ها هم از خود مواد عالی فرار منتشر می کنند. به عنوان مثال فرمالدئید که دارای نقطه جوش منفی 19 درجه سلسیوس است به آرامی از ترکیب رنگها جدا شده و در هوا منتشر می شود.

در صورتی که منزل خود را به تازگی رنگ کرده اید ، حتما با باز گذاشتن پنجره ها نسبت به تهویه هوای خانه اقدام کنید . رنگ های باقی مانده را نگه ندارید زیرا که انتشار گازها حتی از قوطی در بسته رنگ نیز صورت می گیرد.

درصورتی که مجبور شدید از قوطی های رنگ نگهداری کنید حتما آنها را در محیطی دور از محل زندگیتان ذخیره کنید.



*** نکاتی در خصوص استفاده از ظروف تفلون

براساس استاندارهای اعلام شده ظروف تفلون در دمای بالای 350 درجه سانتیگراد از خود گازهای سمی تولید می کنند . ترجیح بر این است که در دماهای بالا از ظروف جایگزین مانند ظروف استیل ، مسی و رویی استفاده شود و حتما زمانی که از این ظروف استفاده می کنیم هود آشپزخانه را روشن کنیم.



*** درخصوص استفاده از شوینده های شیمایی احتیاط کنید

در زمان استفاده از مواد شوینده شیمایی حتما بایستی تهویه مناسبی را برای خانه فراهم کنیم . مواد سمی موجود در ترکیبات شوینده ها می تواند در صورت استنشاق یا لمس کردن باعث ایجاد حساسیت هایی تنفسی و پوستی شود و وجود آمونیاک و کلر درآنها می تواند خطر ابتلا به آسم را در کودکان افزایش دهد . لذا اگر می توانیم باید از آب گرم و جوش شیرین یا تمیز کننده هایی با سمیت کمتر استفاده کنیم .





*** لباس ها را ترجیحا در منزل بشویید

خشک شویی ها برای شستشوی لباس از پرکلرواتیلن استفاده می کنند . در حال حاضر گزارش هایی از سرطان زا بودن این ماده در حیوانات وجود دارد . اگر لباس خود را به خشک شویی داده اید حتما قبل از پوشیدن برای مدتی در مجاورت هوای آزاد قرار دهید . شستن لباس ها به در منزل ترجیح است .



*** سیگاری ها به کودکان خود رحم کنند

امروزه همه می دانند که دود سیگار بیش از خود شخص به اطرافیان آسیب می رساند؛ اما در محیط بسته خانه این کودکان هستند که بیشترین آسیب را از سیگار کشیدن بزرگترها می بینند.

عفونت گوش ، ذات الریه ، برونشیت و خطر ابتلا به آسم برای کودکان سالم و افزایش احتمال حملات برای کودکانی که آسم دارند از جمله آسیب هایی است که دود سیگار به کودکان وارد می کند . علاوه بر آنه پس مانده های سمی سیگار که معمولا بر روی لباس فرد یا فرش خانه باقی می ماند خود به تنهایی می توانند خطر آفرین باشند.



*** مشکلاتی که اجاق گاز خانه می تواند ایجاد کند

اجاق گاز خانه ( و بخاری که در ایران مصرف زیادی دارد) در صورتی که تنظیم نباشد یا تهویه درستی برای آن در نظر گرفته نشود می تواند گاز مونوکسید کربن تولید کند که در سطح پایین آن باعث ایجاد خستگی در افراد ساکن در منزل و در صورتی که غلظت آن بالا برود می تواند باعث ایجاد حالت تهوع ، سردرد و سرگیجه و حتی مرگ شود.

دی اکسید نیتروژن نیز می تواند باعث ایجاد مشکلات تنفسی به خصوص در کودکان شود. اطمینان حاصل کنید که مشعل گاز شما به درستی کار می کند و شعله آن در هنگام سوختن به رنگ آبی است.

همچنین از سلامت سیستم تهویه متصل به بخاری خانه و هود آشپزخانه اطمینان حاصل کنید و هر ساله آنها را بازدید کنید. وجود ترک و پارگی در لوله تخلیه این سیستم می تواند باعث انتشار گازهای خطرناکی مانند مونواکسید کربن شود .



*** خطر انتشار گاز رادون در خانه

گاز رادون از طریق برخی مصالح ساختمانی ، گاز طبیعی مورد استفاده در شهر و آب های زیرزمینی می تواند جای خود را در منزل شما پیدا کند .

سازمان بهداشت جهانی نسبت به سرطان زایی این گاز هشدار داده است . این گاز می تواند از طریق ترک ها و سوراخ های دیوار و اطراف تاسیسات و شکستگی تاسیسات به داخل خانه نفوذ کند . تعمیر و نگهداری به موقع این موارد می تواند نقش مهمی در کنترل این آلودگی داشته باشد.



***در استفاده از خوشبو کننده های هوا زیاده روی نکنید

خوشبو کننده ها می تواند باعث بروز مشکلات تنفسی و سردرد شوند. بر اساس نتایج یک مطالعه، نزدیک به یک سوم افراد مبتلا به آسم وقتی در معرض خوشبوکننده های هوا قرار گرفته اند ، مشکلات تنفسی آن ها تشدید شده است.

موادی مانند فتالات در این محصولات روی رشد کودکان تاثیر منفی می گذارد.

بهتر است بجای مواد شیمایی از گیاهان طبیعی مثل رزماری ، ریحان و نعناع برای خوشبو کردن هوا استفاده کنیم .



*** فرمالدئید موجود در مبلمان خانه کودکان را تهدید می کند

فرمالدئید و فنل فرمالدئید به عنوان چسب در ساخت نئوپان ، تخته فیبر و تخته سه لا استفاده می شود. استنشاق فرمالدئید می تواند باعث سرفه و تحریک ریوی کودکان شود . بهتر است این قبیل وسایل را پیش از آنکه به خانه بیاورید حتما در هوای آزاد شستشو دهید.

 

منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)


 



  • تاریخ ارسال : دو شنبه 13 بهمن 1392 ساعت: 23:37
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()
برچسب ها : ,,

مطالب مرتبط


بخش نظرات این مطلب



برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:







ورود کاربران

ورود کاربران

    نام کاربری
    رمز عبور

    » رمز عبور را فراموش کردم ؟
    عضويت سريع

    عضويت سريع

      نام کاربری
      رمز عبور
      تکرار رمز
      ایمیل
      کد تصویری
      چت باکس

      چت باکس